11 sep
2024

18/11/2024 : Online-evenement "Consent or Pay" van de EDPB (beperkte plaatsen)

De EDPB (of “Europees Comité voor gegevensbescherming”) organiseert op 18 november 2024 een online-evenement om van gedachten te wisselen met belanghebbenden over de “Consent or Pay”-modellen. De inschrijvingen voor dit evenement beginnen op 12 september om 10.00 uur.

Het doel van dit evenement is om relevante informatie te verzamelen van organisaties die ervaring hebben met “toestemmen of betalen”-modellen. Deze methode verplicht betrokkenen te kiezen tussen toestemming geven voor een verwerking van persoonsgegevens of een vergoeding betalen om gebruik te kunnen maken van een dienst. De EDPB had al advies 08/2024 gepubliceerd over de toestemmen of betalen-modellen die door de grote onlineplatforms worden gebruikt, maar de nieuwe richtsnoeren zullen een bredere reikwijdte hebben.

Dit evenement is bedoeld voor Europese brancheverenigingen, organisaties of ngo's, individuele bedrijven, advocatenkantoren en academici.

Hebt u interesse? De EDPB opent de registratie op zijn website op 12 september om 10.00 uur. Houd er rekening mee dat er slechts één deelnemer per organisatie is toegestaan omdat de plaatsen beperkt zijn.