Nieuws

22 mei
2024

De GBA werft rechtskundige adviseurs aan op statutaire basis en vormt 2 wervingsreserves (1 Franstalige en 1 Nederlandstalige)

Aanwerving van Nederlandstalig en Franstalig rechtskundig adviseurs op statutaire basis en vorming van 2 wervingsreserves  – referentie : 2024 A1/2/F (Franstalige reserve) en 2024 A1/2/N (Nederlandstalige reserve). De kandidaturen moeten ten laatste 24 juni worden ingediend.

De inschrijving gebeurt, op straffe van niet-ontvankelijkheid, uitsluitend per e-mail met vermelding van het referentienummer van het examen (2024 A1/2/F of 2024 A1/2/N) naar het volgende e-mailadres : HR@apd-gba.be. U krijgt een ontvangstmelding toegezonden.


17 apr
2024

EDUbox Data en Privacy: de balans tussen delen en beschermen

Vandaag lanceert de VRT een nieuwe 'EDUbox' rond het thema data en privacy, in samenwerking met een aantal centrale spelers in het veld, waaronder de Gegevensbeschermingsautoriteit via haar project “Ik beslis”. De EDUbox Data en Privacy is een interactief lespakket dat leerlingen van het secundair onderwijs informeert en sensibiliseert over de mogelijke risico’s van data-exposure.


20 maa
2024

Verkiezingsreclame: de GBA herinnert aan de regels in de aanloop naar de verkiezingen

In de aanloop naar de verkiezingen wil de GBA herinneren aan enkele regels die van toepassing zijn op de verwerking van persoonsgegevens voor verkiezingsdoeleinden. Vandaag publiceert zij een nieuwe nota over gegevensbescherming bij gepersonaliseerde verkiezingsboodschappen (per post of elektronisch) en werkt zij het gedeelte "Verkiezingen" van haar website bij.


07 maa
2024

De zaak IAB Europe: het HvJ-EU beantwoordt prejudiciële vragen

Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak tussen de Gegevensbeschermingsautoriteit en IAB EUROPE.


26 feb
2024

de GBA zoekt een Nederlandstalige HR-verantwoordelijke

De kandidaturen moeten ten laatste 25 maart 2024 worden ingediend.
De inschrijving gebeurt uitsluitend per e-mail met vermelding van het referentienummer van het examen (2024 B8/1/N) naar het volgende e-mailadres : HR@apd-gba.be.