Nieuws

25 nov
2021

De GBA stuurt haar ontwerpbesluit in de zaak IAB Europe naar Europese tegenhangers

De Gegevensbeschermingsautoriteit heeft de laatste hand gelegd aan haar ontwerpbesluit in de zaak tegen IAB Europe. Haar Europese collega's zijn hiervan in kennis gesteld en hebben nu 4 weken de tijd om de GBA eventueel feedback over het ontwerp te geven.


19 nov
2021

De GBA contacteert de GGC naar aanleiding van een mogelijk gegevenslek bij het platform Bruvax

De GBA heeft vandaag contact opgenomen met de GGC naar aanleiding van meldingen in de pers van een mogelijk gegevenslek bij het platform Bruvax. De GBA is hiervan door de GGC niet in kennis gesteld en heeft dus om aanvullende informatie gevraagd om de situatie beter te kunnen beoordelen. Volgens persberichten is het platform vandaag aangepast om de situatie te verhelpen.


28 okt
2021

Het Hof van Cassatie geeft de GBA gelijk in het dossier "gebruik van de eID voor de aanmaak van een klantenkaart"

Het Hof van Cassatie heeft de argumenten van de GBA gevolgd in het dossier "disproportioneel gebruik van de eID voor het aanmaken van een klantenkaart (zonder de klant een alternatief aan te bieden)".
 


13 okt
2021

De GBA volgt een mogelijk beveiligingslek in de CovidScan-applicatie verder op

De Gegevensbeschermingsautoriteit is op de hoogte van een mogelijk beveiligingslek bij het valideren en lezen van de Covid Safe Tickets via de CovidScan-applicatie. Dit potentiële gegevenslek zou gevolgen hebben voor meer dan 39.000 mensen. De Gegevensbeschermingsautoriteit neemt dit zeer ernstig, gezien de bijzonder gevoelige aard van gezondheidsgegevens.


30 sep
2021

Nieuw charter van de Inspectiedienst beschikbaar !

Het charter wenst het grote publiek en iedereen die in aanraking komt met de Inspectiedienst te informeren over het concrete verloop van een inspectie en de verschillende mogelijke onderzoekshandelingen van de Inspectiedienst, en de verdere gevolgen ervan. Het charter zal ook actualisaties ondergaan op basis van nieuwe praktijken en inzichten.