Nieuws

26 feb
2021

Oproep tot kandidaten voor mandaten van twee leden bij het Kenniscentrum

De Kamer van Volksvertegenwoordigers lanceert de selectieprocedure voor de benoeming van een Nederlandstalig en een  Franstalig lid van het Kenniscentrum. De uiterste datum om zich kandidaat te stellen: 27/03/2021.


19 feb
2021

Druktemeting aan de Belgische kust: de eerste beslissing van de GBA over covid-19 maatregelen

Tijdens de zomer van 2020 opende de GBA een dossier over een netwerk van slimme camera's aan de Belgische kust om de drukte te meten, geïnstalleerd door het autonoom provinciebedrijf "Westtoer". De Geschillenkamer van de GBA doet hier vandaag uitspraak over. Daarin legt zij Westtoer niet alleen een berisping op maar gelast zij Westtoer eveneens tot het nemen van een aantal corrigerende maatregelen. Over de technische en organisatorische maatregelen van de druktemeting zelf, wordt in de beslissing vastgesteld dat camera's die het aantal passanten tellen in het kader van de bestrijding van Covid-19 geïnstalleerd mogen worden, maar onder zeer strikte voorwaarden en mits er een strikt minimum aan persoonsgegevens wordt verwerkt.


03 feb
2021

De coronamaatregelen in het vizier van de GBA

De GBA stuurde dinsdag een brief naar alle Belgische regeringen en parlementen waarin ze vraagt erop toe te zien dat de maatregelen die worden genomen in de strijd tegen het coronavirus, de fundamentele gegevensbeschermingsbeginselen eerbiedigen. De brief herinnert er tevens aan dat het Kenniscentrum van de GBA vooraf om advies moet worden gevraagd over regelgevingen die gegevensverwerkingen omkaderen die met deze maatregelen in verband staan. De GBA kan in beroep gaan als de maatregelen die zonder voorafgaand advies zijn genomen, niet snel worden aangepast.


28 jan
2021

De GBA stelt paal en perk aan handel in persoonsgegevens bij de welbekende “roze doos”

De GBA stelt paal en perk aan handel in persoonsgegevens bij de welbekende “roze doos”


22 jan
2021

Save the date! 9 maart, webinar voor KMO’s

9 maart: Het webinar Gegevensbescherming, ik maak er mijn zaak van.