Nieuws

20 feb
2024

De Geschillenkamer werft aan!

Wij zoeken naar nieuwe enthousiaste collega’s ter versterking van het team van de Geschillenkamer bij de GBA.


01 feb
2024

Volzet - De inschrijvingen voor onze studiedag "Smart Cities" zijn geopend

De inschrijvingen voor onze studiedag "Smart Cities" zijn geopend.


29 jan
2024

Actoren in "Smart cities": Save the date! 1 maart 2024, conferentiedag over "Smart cities - focus op mobiliteitsgegevens "

In lijn met de aangekondigde prioriteiten organiseert de GBA op 1 maart 2024 een conferentiedag met als thema "Gegevensbescherming in een slimme stad - Hoe gegevens verzamelen, er informatie uithalen en ter beschikking stellen van betrokken actoren, met behoud van privacy".


24 jan
2024

De positie van de DPO: rapport van de EDPB en opmerkingen van de GBA

Het Comité voor gegevensbescherming (EDPB) heeft een rapport gepubliceerd over de bevindingen van zijn tweede jaarlijkse gecoördineerde actie, die was gewijd aan de aanwijzing en de positie van functionarissen voor gegevensbescherming (DPO).


16 jan
2024

COMPLEET - Inschrijven voor ons DPO-evenement is nu mogelijk

Op 5 februari organiseert de GBA een evenement over DPO’s. De Eerstelijnsdienst zal een presentatie geven over de GBA en de regels met betrekking tot DPO’s. De Inspectiedienst en de Geschillenkamer zullen de rol en de positie van de functionaris voor gegevensbescherming bespreken. Mevrouw Nathalie Ragheno, bestuurslid van DPO pro en lid van het Kenniscentrum van de GBA, zal een praktisch beeld schetsen van de functie van DPO en de uitdagingen waarmee DPO's worden geconfronteerd.