Nieuws

16 maa
2021

De GBA ontwikkelt nieuwe praktische documenten en tools

De GBA heeft nieuwe tools en documenten ontwikkeld om verwerkingsverantwoordelijken, verwerkers, DPO's en KMO's te ondersteunen.


01 maa
2021

De Gegevensbeschermingsautoriteit wil een kennis- en informatienetwerk ter ondersteuning van DPO's

De  gegevensbeschermingsautoriteit lanceert DPO-Connect, een project waarmee het de uitwisseling van informatie en knowhow tussen privacy professionals wil vergemakkelijken.


26 feb
2021

Oproep tot kandidaten voor mandaten van twee leden bij het Kenniscentrum

De Kamer van Volksvertegenwoordigers lanceert de selectieprocedure voor de benoeming van een Nederlandstalig en een  Franstalig lid van het Kenniscentrum. De uiterste datum om zich kandidaat te stellen: 27/03/2021.


26 feb
2021

Schrijf je in voor het webinar “Gegevensbescherming: ik maak er mijn zaak van!” (9/03)

De Gegevensbeschermingsautoriteit organiseert samen met partners KU Leuven, UNamur en VUB, een gratis webinar “Gegevensbescherming: ik maak er mijn zaak van!”. Deze gaat door op dinsdag, 9 maart aanstaande, van 9.00 tot 12.45.


19 feb
2021

Druktemeting aan de Belgische kust: de eerste beslissing van de GBA over covid-19 maatregelen

Tijdens de zomer van 2020 opende de GBA een dossier over een netwerk van slimme camera's aan de Belgische kust om de drukte te meten, geïnstalleerd door het autonoom provinciebedrijf "Westtoer". De Geschillenkamer van de GBA doet hier vandaag uitspraak over. Daarin legt zij Westtoer niet alleen een berisping op maar gelast zij Westtoer eveneens tot het nemen van een aantal corrigerende maatregelen. Over de technische en organisatorische maatregelen van de druktemeting zelf, wordt in de beslissing vastgesteld dat camera's die het aantal passanten tellen in het kader van de bestrijding van Covid-19 geïnstalleerd mogen worden, maar onder zeer strikte voorwaarden en mits er een strikt minimum aan persoonsgegevens wordt verwerkt.