Nieuws

16 apr
2021

De GBA zoekt een Franstalige Adviseur bij het Algemeen Secretariaat

De GBA zoekt momenteel een Franstalige Adviseur bij het Algemeen Secretariaat


07 apr
2021

Facebook datalek: de GBA neemt actie en roept burgers op dat ook te doen

Dit weekend verschenen in de pers berichten over een gegevenslek bij het sociale netwerk Facebook dat miljoenen gebruikers treft, waaronder 3 miljoen Belgische accounts. De GBA roept op tot waakzaamheid en geeft de volgende praktische adviezen.


16 maa
2021

De GBA ontwikkelt nieuwe praktische documenten en tools

De GBA heeft nieuwe tools en documenten ontwikkeld om verwerkingsverantwoordelijken, verwerkers, DPO's en KMO's te ondersteunen.


26 feb
2021

Oproep tot kandidaten voor mandaten van twee leden bij het Kenniscentrum

De Kamer van Volksvertegenwoordigers lanceert de selectieprocedure voor de benoeming van een Nederlandstalig en een  Franstalig lid van het Kenniscentrum. De uiterste datum om zich kandidaat te stellen: 27/03/2021.


19 feb
2021

Druktemeting aan de Belgische kust: de eerste beslissing van de GBA over covid-19 maatregelen

Tijdens de zomer van 2020 opende de GBA een dossier over een netwerk van slimme camera's aan de Belgische kust om de drukte te meten, geïnstalleerd door het autonoom provinciebedrijf "Westtoer". De Geschillenkamer van de GBA doet hier vandaag uitspraak over. Daarin legt zij Westtoer niet alleen een berisping op maar gelast zij Westtoer eveneens tot het nemen van een aantal corrigerende maatregelen. Over de technische en organisatorische maatregelen van de druktemeting zelf, wordt in de beslissing vastgesteld dat camera's die het aantal passanten tellen in het kader van de bestrijding van Covid-19 geïnstalleerd mogen worden, maar onder zeer strikte voorwaarden en mits er een strikt minimum aan persoonsgegevens wordt verwerkt.