Nieuws

06 jan
2022

Nieuwe Europese richtsnoeren rond datalekken

De EDPB publiceert nieuwe richtsnoeren rond datalekken.


22 dec
2021

De GBA schort de maatregel op waarbij de vaccinatiestatus wordt gecontroleerd bij een aanwerving in een ziekenhuisnetwerk

De GBA bevestigt vandaag een voorlopige maatregel tijdelijk op te schorten die erin bestaat de vaccinatiestatus van sollicitanten te verifiëren met het oog op hun aanwerving in een ziekenhuisnetwerk. De zorgorganisatie had beroep aangetekend tegen deze voorlopige schorsing, die was bevolen door de Inspectiedienst van de GBA. Na onderzoek van het beroep bevestigt vandaag de Geschillenkamer van de GBA de tijdelijke schorsing.


21 dec
2021

Eindejaarssluiting van 24 december 2021 t.e.m 02 januari 2022

De Gegevensbeschermingsautoriteit zal vanaf 24 december 2021 t.e.m. 2 januari 2022 gesloten zijn. Vanaf maandag 3 januari 2022 zijn wij terug tot uw beschikking.

We wensen u alvast vrolijke eindejaarsfeesten !


17 dec
2021

De GBA verduidelijkt de regels in verband met het frequent verzenden van e-mails door platforms die petities lanceren

De Gegevensbeschermingsautoriteit berispt het online petitieplatform Change.org door het te gelasten de toegang tot zijn privacybeleid, de contactgegevens en de manier waarop de ontvangers van de petitie hun rechten kunnen uitoefenen, te vergemakkelijken vanaf de eerste e-mail die naar hen wordt gestuurd.


16 dec
2021

De GBA waarschuwt voor een veiligheidsrisico in het Log4j-framework

De Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) en het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) wijzen op een veiligheidsrisico in het veelgebruikte Log4j-framework. De kwetsbaarheid, gecatalogeerd als CVE-2021-44228, is een niet-geauthentiseerde Remote Code Execution (RCE).