Persberichten

23 dec
2014

Nieuwe gebruiksvoorwaarden van Facebook: bescherm jouw gegevens!

Facebook zal vanaf 1 januari zijn gebruiksvoorwaarden aanpassen. Deze minder privacyvriendelijke settings kunnen omzeild worden als je jouw eigen settings zorgvuldig instelt.


19 dec
2014

De bewakers van het recht op privacy sporen de virtuele appwinkels aan om het vertrouwelijkheidsbeleid verplicht te maken

Meerdere gegevensbeschermingsautoriteiten namen dit jaar deel aan het internationaal internetonderzoek naar 1200 mobiele apps. De resultaten van dit internetonderzoek zetten deze autoriteiten er toe aan om een open brief te schrijven en te ondertekenen waarin ze benadrukken hoe belangrijk het is om voor iedere app een vertrouwelijkheidsbeleid te hebben.


27 nov
2014

Publicatie werkgroep artikel 29 voor de bescherming van persoonsgegevens betreffende zoekmachines

Op woensdag 26 november hebben de Europese gegevensbeschermings-autoriteiten, verenigd binnen de werkgroep artikel 29, de richtlijnen vastgelegd met het oog op de toepassing van de uitspraak van het Hof van justitie van de EU. Deze richtlijnen bevatten de gemeenschappelijke verklaring van de uitspraak alsook de gemeenschappelijke criteria waarvan de gegevensbeschermings-autoriteiten gebruik zullen maken bij het indienen van een klacht.


10 sep
2014

Een internationale privacy-sweep brengt bezorgdheden aan het licht rond apps

Duidelijke en beknopte privacyverklaringen creëren een gevoel van vertrouwen bij de consument en zijn winstgevend volgens de privacycommissies die hebben deelgenomen aan de internationale sweep van dit jaar, waarbij meer dan 1 200 apps onder de loep werden genomen.
eva.wiertz@apd-gba.be


10 jun
2014

Autoriteit publiceert jaarverslag 2013

De Autoriteit heeft haar jaarverslag 2013 gepubliceerd. Om het jaarverslag in te leiden, liet voorzitter Willem Debeuckelaere dit jaar een aantal markante krantentitels voor zich spreken: Edward Snowden, spionage, hacking en gegevenslekken hebben immers onuitwisbare sporen nagelaten. Verder waren camera's, specifiek die met nummerplaatherkenning, een terugkerend onderwerp in de actualiteit van vorig jaar, wat ook weerspiegeld wordt in het aantal nieuwe aangiftes van locaties met camerabewaking: in 2012 waren er dat 3 207, en in 2013 ging het om 3 815. De stijgende trend van de voorgaande jaren wordt dus verdergezet.