Nieuws

30 sep
2020

De Autoriteit publiceert haar jaarverslag 2019

De Autoriteit publiceert haar jaarverslag 2019


18 sep
2020

Eforms-webportaal onbeschikbaar op zaterdag 19 september voor onderhoudswerkzaamheden

Het eforms-webportaal zal op zaterdag 19 september de hele dag niet beschikbaar zijn voor onderhoudswerkzaamheden.


31 aug
2020

De GBA publiceert een rapport over de kennis en het begrip van KMO's inzake de AVG.

Onze academische partner de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft in het kader van het project BOOST een rapport opgesteld over de resultaten van de antwoorden ontvangen van KMO’s aan de vragenlijst die onlangs werd gelanceerd.


31 aug
2020

Ongeldigheidsverklaring van het adequaatheidsbesluit van de geboden bescherming voor het EU-VS Privacyschild

Met het arrest in de zaak C-311/18 (gekend als het arrest "Schrems II"), heeft het EHJ de beslissing (EU)2016/1250 van de Europese Commissie betreffende de gepastheid van de door het EU-VS-privacyschild geboden bescherming ongeldig verklaard (het betreft een adequaatheidsbesluit dat gekend is als het "Privacy Shield") met als reden dat de toegang tot en het gebruik door de Amerikaanse autoriteiten van gegevens die in het kader van de monitoringprogramma's van de EU naar de VS worden overgedragen, niet beperkt is tot wat strikt noodzakelijk is (niet-naleving van het proportionaliteitsbeginsel van de AVG).


14 jul
2020

600.000 euro boete: de GBA beboet Google Belgium voor het niet naleven van het recht om vergeten te worden

De GBA heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd voor het niet naleven van het recht van een burger om vergeten te worden, nadat Google zijn verzoek had afgewezen om verouderde artikelen die zijn reputatie schaden uit de zoekresultaten te verwijderen. Tot op vandaag is dit de hoogste boete die de GBA ooit heeft opgelegd.