Nieuws

27 apr
2023

Een nieuw Europees ondersteuningsinstrument voor KMO's!

De EDPB (of het Europees Comité voor gegevensbescherming) lanceert vandaag de "EDPB Data Protection Guide for small business", een websitegids voor kleine en middelgrote ondernemingen.


26 apr
2023

De Kamer van volksvertegenwoordigers zoekt een nieuw Franstalig lid voor het Kenniscentrum

De Kamer van volksvertegenwoordigers lanceert momenteel de procedure tot de benoeming van een nieuw Franstalig lid van het Kenniscentrum.


24 apr
2023

GBA neemt deel aan de Europese gecoördineerde actie inzake de DPO

De EDPB heeft zijn tweede jaarlijkse gecoördineerde actie gelanceerd, met als thema de aanwijzing en de positie van de functionaris voor gegevensbescherming (of DPO). De GBA, waarvoor de DPO een prioriteit voor 2023 is, neemt deel aan deze actie. Dit is de tweede jaarlijkse gecoördineerde actie van de EDPB, de eerste was gericht op het gebruik van de cloud bij de overheid.


18 apr
2023

« Data protection in practice » : de GBA spreekt in 3 panels op het Privacy Symposium

De voorzitter van de Geschillenkamer van de GBA zal spreken in 3 panels van de conferentie "Privacy Symposium", die plaatsvindt van 17 tot en met 21 april 2023 in Venetië.


29 maa
2023

AI en gegevenslekken: de GBA geeft een keynote en een webinar

De GBA zal spreken op twee evenementen over onderwerpen die cruciaal zijn voor het dagelijkse beheer van gegevens enerzijds en voor de toekomst van gegevensbescherming anderzijds. Op 30/03 zal de voorzitster, Cédrine Morlière, een keynote geven in het kader van de "Data Track" van de European AI Week, georganiseerd door de FOD BOSA. Op 05/04 zal haar woordvoerster, Aurélie Waeterinckx, de procedure voor de melding van gegevenslekken toelichten tijdens een webinar dat wordt georganiseerd door de Unie van Waalse Steden en Gemeenten (Union des Villes et Communes de Wallonie - UVCW).