Nieuws

17 dec
2021

De GBA verduidelijkt de regels in verband met het frequent verzenden van e-mails door platforms die petities lanceren

De Gegevensbeschermingsautoriteit berispt het online petitieplatform Change.org door het te gelasten de toegang tot zijn privacybeleid, de contactgegevens en de manier waarop de ontvangers van de petitie hun rechten kunnen uitoefenen, te vergemakkelijken vanaf de eerste e-mail die naar hen wordt gestuurd.


16 dec
2021

De GBA waarschuwt voor een veiligheidsrisico in het Log4j-framework

De Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) en het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) wijzen op een veiligheidsrisico in het veelgebruikte Log4j-framework. De kwetsbaarheid, gecatalogeerd als CVE-2021-44228, is een niet-geauthentiseerde Remote Code Execution (RCE).


06 dec
2021

De GBA publiceert haar aanbeveling over de verwerking van biometrische gegevens

Na een eerste ontwerptekst voor openbare raadpleging te hebben voorgelegd, publiceert de GBA vandaag haar aanbeveling over de verwerking van biometrische gegevens.


25 nov
2021

De GBA stuurt haar ontwerpbesluit in de zaak IAB Europe naar Europese tegenhangers

De Gegevensbeschermingsautoriteit heeft de laatste hand gelegd aan haar ontwerpbesluit in de zaak tegen IAB Europe. Haar Europese collega's zijn hiervan in kennis gesteld en hebben nu 4 weken de tijd om de GBA eventueel feedback over het ontwerp te geven.


19 nov
2021

De GBA contacteert de GGC naar aanleiding van een mogelijk gegevenslek bij het platform Bruvax

De GBA heeft vandaag contact opgenomen met de GGC naar aanleiding van meldingen in de pers van een mogelijk gegevenslek bij het platform Bruvax. De GBA is hiervan door de GGC niet in kennis gesteld en heeft dus om aanvullende informatie gevraagd om de situatie beter te kunnen beoordelen. Volgens persberichten is het platform vandaag aangepast om de situatie te verhelpen.