Nieuws

28 okt
2021

Het Hof van Cassatie geeft de GBA gelijk in het dossier "gebruik van de eID voor de aanmaak van een klantenkaart"

Het Hof van Cassatie heeft de argumenten van de GBA gevolgd in het dossier "disproportioneel gebruik van de eID voor het aanmaken van een klantenkaart (zonder de klant een alternatief aan te bieden)".
 


13 okt
2021

De GBA volgt een mogelijk beveiligingslek in de CovidScan-applicatie verder op

De Gegevensbeschermingsautoriteit is op de hoogte van een mogelijk beveiligingslek bij het valideren en lezen van de Covid Safe Tickets via de CovidScan-applicatie. Dit potentiële gegevenslek zou gevolgen hebben voor meer dan 39.000 mensen. De Gegevensbeschermingsautoriteit neemt dit zeer ernstig, gezien de bijzonder gevoelige aard van gezondheidsgegevens.


30 sep
2021

Nieuw charter van de Inspectiedienst beschikbaar !

Het charter wenst het grote publiek en iedereen die in aanraking komt met de Inspectiedienst te informeren over het concrete verloop van een inspectie en de verschillende mogelijke onderzoekshandelingen van de Inspectiedienst, en de verdere gevolgen ervan. Het charter zal ook actualisaties ondergaan op basis van nieuwe praktijken en inzichten.


28 sep
2021

GBA gaat aan de slag met artificiële intelligentie om haar documenten toegankelijker te maken

Iedere dag geeft de GBA aan de hand van beslissingen, aanbevelingen en andere richtlijnen verder vorm aan de concrete interpretatie en implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming in België. Die informatie is belangrijk voor ieder die correct wil omgaan met persoonlijke gegevens. Maar door de combinatie van een vrij gespecialiseerde, technische materie en een zienderogen groeiend volume aan documenten, kan het vinden van de relevante informatie soms een hele klus worden.


20 sep
2021

21 september: Lancering van het platform DPO-Connect

Bent u DPO en wilt u graag kennis maken met DPO-Connect, het communicatieplatform voor DPO’s, dat door de Gegevensbeschermingsautoriteit in samenwerking met DPO-pro en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) is opgericht?