Nieuws

01 okt
2020

Een nieuwe FAQ-brochure om kleine en middelgrote ondernemingen bij te staan

In het kader van het project BOOST, ontwikkelde onze academische partner KU Leuven een FAQ-brochure die een antwoord biedt op de meeste gestelde vragen van KMO’s over de AVG.


30 sep
2020

De Autoriteit publiceert haar jaarverslag 2019

De Autoriteit publiceert haar jaarverslag 2019


31 aug
2020

De GBA publiceert een rapport over de kennis en het begrip van KMO's inzake de AVG.

Onze academische partner de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft in het kader van het project BOOST een rapport opgesteld over de resultaten van de antwoorden ontvangen van KMO’s aan de vragenlijst die onlangs werd gelanceerd.


31 aug
2020

Ongeldigheidsverklaring van het adequaatheidsbesluit van de geboden bescherming voor het EU-VS Privacyschild

Met het arrest in de zaak C-311/18 (gekend als het arrest "Schrems II"), heeft het EHJ de beslissing (EU)2016/1250 van de Europese Commissie betreffende de gepastheid van de door het EU-VS-privacyschild geboden bescherming ongeldig verklaard (het betreft een adequaatheidsbesluit dat gekend is als het "Privacy Shield") met als reden dat de toegang tot en het gebruik door de Amerikaanse autoriteiten van gegevens die in het kader van de monitoringprogramma's van de EU naar de VS worden overgedragen, niet beperkt is tot wat strikt noodzakelijk is (niet-naleving van het proportionaliteitsbeginsel van de AVG).


17 jun
2020

De GBA neemt contact op met Brussels Airport over temperatuur-controles

De GBA maakt zich zorgen naar aanleiding van de berichtgeving over temperatuurcontroles op Brussels Airport. Voor de GBA bestaat er momenteel geen wettelijke basis om met geavanceerde digitale technologieën de temperatuur te meten van personen die het luchthavengebouw willen betreden. Ze nam contact op met de luchthaven om dit systeem en de juridische onderbouwing ervan beter te begrijpen.