Persberichten

05 okt
2015

De verontrustende resultaten van het onderzoek naar websites en apps voor kinderen

Een internationaal project waarbij websites en apps voor kinderen onder de loep werden genomen, heeft bezorgdheden aan het licht gebracht over de door de websites & apps verzamelde persoonsgegevens.


24 jun
2015

De Autoriteit publiceert haar jaarverslag 2014

Op 24 juni 2015, overhandigde de Gegevensbeschermingsautoriteit haar jaarverslag 2014 aan de Kamer, waarna Willem Debeuckelaere en Stefan Verschuere, respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van de Autoriteit, dit verslag voorstelden aan de pers. Markant in 2014 waren de oprichting van een Controleorgaan van het politionele informatiebeheer, het arrest van het Hof van Justitie van de Europese Unie in de zaak “Google Spain” met het daaropvolgend overleg met Google over de rol die zij moeten spelen bij de invoering van het bekrachtigde “recht op vergetelheid” en het aanzienlijk hogere aantal individuele dossiers die de Autoriteit behandelde. Ook het “Ik Beslis”-platform, bestemd voor jongeren en scholen, realiseerde meerdere, bijzondere projecten, waaronder de oprichting van het privacylaboratorium en uitwerken van pedagogisch materiaal.


16 mei
2015

Op 13 mei heeft de Belgische Autoriteit een eerste principiële aanbeveling aangenomen over Facebook

De Autoriteit heeft vastgesteld dat Facebook de persoonsgegevens "verwerkt" van zowel haar leden, gebruikers, als elke internetgebruiker die in contact komt met producten en diensten van Facebook. Facebook doet dit heimelijk: er wordt géén toestemming gevraagd voor die "tracking and tracing" en het gebruik van "cookies". Er worden geen gerichte inlichtingen gegeven. De beschikbare informatie is vaag en laat eigenlijk ongeveer alles toe.


13 mei
2015

De Privacycommissies zullen de websites en mobiele apps voor kinderen onderzoeken

De derde privacy-sweep van het Global Privacy Enforcement Network (GPEN) zal plaatsvinden van 11 tot 15 mei 2015 en zal dit jaar 29 autoriteiten verzamelen die de websites en mobiele apps voor kinderen vanuit privacyperspectief zullen onderzoeken


22 jan
2015

De Autoriteit heeft haar eerste Europese samenwerkingsprocedure als leidende autoriteit afgerond

Op dinsdag 6 januari 2015, heeft de Autoriteit als leidende autoriteit haar tussenkomst afgerond met betrekking tot de Europese samenwerkingsprocedure voor bindende ondernemingsregels, beter bekend als de “Binding Corporate Rules”, van de onderneming Johnson Controls.