Persberichten

25 nov
2021

De GBA stuurt haar ontwerpbesluit in de zaak IAB Europe naar Europese tegenhangers

De Gegevensbeschermingsautoriteit heeft de laatste hand gelegd aan haar ontwerpbesluit in de zaak tegen IAB Europe. Haar Europese collega's zijn hiervan in kennis gesteld en hebben nu 4 weken de tijd om de GBA eventueel feedback over het ontwerp te geven.


19 nov
2021

De GBA contacteert de GGC naar aanleiding van een mogelijk gegevenslek bij het platform Bruvax

De GBA heeft vandaag contact opgenomen met de GGC naar aanleiding van meldingen in de pers van een mogelijk gegevenslek bij het platform Bruvax. De GBA is hiervan door de GGC niet in kennis gesteld en heeft dus om aanvullende informatie gevraagd om de situatie beter te kunnen beoordelen. Volgens persberichten is het platform vandaag aangepast om de situatie te verhelpen.


13 okt
2021

De GBA volgt een mogelijk beveiligingslek in de CovidScan-applicatie verder op

De Gegevensbeschermingsautoriteit is op de hoogte van een mogelijk beveiligingslek bij het valideren en lezen van de Covid Safe Tickets via de CovidScan-applicatie. Dit potentiële gegevenslek zou gevolgen hebben voor meer dan 39.000 mensen. De Gegevensbeschermingsautoriteit neemt dit zeer ernstig, gezien de bijzonder gevoelige aard van gezondheidsgegevens.


28 sep
2021

GBA gaat aan de slag met artificiële intelligentie om haar documenten toegankelijker te maken

Iedere dag geeft de GBA aan de hand van beslissingen, aanbevelingen en andere richtlijnen verder vorm aan de concrete interpretatie en implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming in België. Die informatie is belangrijk voor ieder die correct wil omgaan met persoonlijke gegevens. Maar door de combinatie van een vrij gespecialiseerde, technische materie en een zienderogen groeiend volume aan documenten, kan het vinden van de relevante informatie soms een hele klus worden.


03 sep
2021

De GBA neemt contact op met de initiatiefnemers van een platform dat is opgericht om “linkse praatjes” in de klas aan te geven

De GBA heeft via de pers vernomen dat door de jongerenorganisatie van een politieke partij een platform is opgericht om “linkse” praatjes in de klas aan te geven. De GBA heeft twijfels bij de rechtmatigheid van deze actie en neemt contact op met de initiatiefnemers om hierover meer informatie te krijgen.